Over dit blog

Dit blog wil een platform zijn waarop autistische ouders, hun partner, kinderen en hulpverleners elkaar kunnen ontmoeten, verhalen delen, kennis uitwisselen en tips geven.

Dit blog heeft een aantal rubrieken:

  1. Onderzoek ‘Het zit in de familie’: informatie over het onderzoek, over responsief-constructivistisch onderzoek, de onderzoeksresultaten en visieontwikkeling.
  2. Verhalen van kinderen, ouders, partners, hulpverleners
  3. Tips voor kinderen, ouders, partners, hulpverleners
  4. Vraag en antwoord
  5. Ervaringen/ reacties op activiteiten
  6. Links

Wanneer je als kind van, of als ouder, partner en hulpverlener je verhaal wilt delen, kun je dit doen door  je verhaal toe te voegen aan de pagina de hiervoor bestemd is . De bedoeling is dat de verhalen van ieder naast elkaar mogen bestaan, zonder strijd en oordeel. Dit is gemakkelijker wanneer je in je verhaal aandacht besteed aan 1. wat ging er goed, wat is bereikt 2. wat ging er niet goed en 3. aan welke belangrijke kwesties moet aandacht besteed worden?

Wanneer je wilt reageren op een verhaal kan dat. De bedoeling is dat de verhalen van ieder naast elkaar mogen bestaan, zonder strijd en oordeel. Ik behoud me dan ook het recht voor reacties, die niet aan deze voorwaarden voldoen, niet te plaatsen.

Tips zijn bedoeld om kinderen, ouders en hulpverleners te versterken.

Wanneer je een vraag hebt, kun je deze stellen op de daarvoor bedoelde pagina. Je mag ook een antwoord geven op de vraag van iemand anders. Eventueel zal ik je vraag voorleggen aan andere deskundigen.

Advertenties

Een Reactie op “Over dit blog

  1. Al jarenlang heb ik het vermoeden dat ik een dochter ben van een autistische vader (vermoedelijk met het syndroom van Asperger). Mijn vader is al lang geleden gestorven, maar mijn vermoeden werd gesterkt toen een zoon van mijn oudste zus gediagnosticeerd werd en “een Asperger” bleek te zijn. Ik heb veel vragen over mijn vader en de ” relatie ” die wij met hem hadden. Binnen ons gezin valt er nog moeilijk over te praten. Het is te pijnlijk voor mijn broer en zussen. Ik heb gezocht naar literatuur en andersoortige informatie over het thema: kind van een Asperger, maar tot nu toe niet gevonden. Ik ben je heel dankbaar voor het programma van gisteravond en ik hoop dat het zal bijdragen aan meer belangstelling voor en ondersteuning van kinderen met autistische ouders. Zelf heb ik grote behoefte om met een professionele/ervaringsdeskundige van gedachten te wisselen. Ik heb zoveel vragen, vooral over de juistheid van mijn vermoeden. En over het omgaan met schuldgevoelens bij het uiten van dit vermoeden. Hopelijk zou je me een tip kunnen geven of een naam van een deskundige op dit gebied. Met vriendelijke groet Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s