Uniek: Het eerste boek voor kinderen en jongeren, die een ouder met ASS hebben, is verschenen!

Tijdens het onderzoek ‘Het zit in de familie’ zijn ook een aantal jonge(re) kinderen (9-15 jaar) van ouders met autisme geïnterviewd. Hun uitspraken zijn verwerkt in het boek:  ‘Blub zei de gup, uch zei ik terug                            als je een vader of moeder met autisme hebt’.

‘Blub zei de gup, uch zei ik terug’ is bedoeld voor kinderen en jongeren  die opgevoed worden door een ouder met een (vermoedelijke) stoornis in het autistische spectrum. ‘Blup zei de gup’ behandelt de negen onderwerpen waarover de jonge kinderen in de interviews verteld hebben: omgaan met regels, omgaan met emoties, onrust en chaos, niet begrijpen, vergeten, samen dingen doen, communicatie en de erfelijkheid van autisme. Elk hoofdstukje bestaat uit drie onderdelen: waar gaat het over (wat de invloed is van autisme op het onderwerp), wat het betekent voor de kinderen en hoe gaan kinderen ermee om.

Illustraties en gedichtjes, gemaakt door Lowieke van der Heide, geven het onderwerp nog eens op een andere manier weer.

Notabene: Vanuit ideële overwegingen is de verkoopprijs van ‘Blub zei de gup’ lager dan de inkoopprijs. Besteld u daarom het boek bij voorkeur niet via de boekhandel of internet, maar door het geld over te maken naar onderstaande . U heeft het boek  sneller in huis en ons verlies is  kleiner doordat de boekhandelskosten niet betaald hoeven te worden.

U kunt het boek bestellen door € 20,- (boek 18,50 plus bijdrage verzendkosten 1,50) over te maken op p 9237405 tnv PIT Groningen o.v.v. Blub, naam en adres. U krijgt het boek dan zo spoedig mogelijk toegestuurd.

‘Blub zei de gup, uch zei ik terug’ als je een vader of moeder met autisme hebt. ISBN 9789090269924.

Advertenties

8 Reacties op “Uniek: Het eerste boek voor kinderen en jongeren, die een ouder met ASS hebben, is verschenen!

 1. Vanaf welke leeftijd is dit boek geschikt?

 2. Het boekje is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Het boekje kan gebruikt worden om samen te lezen, bepaalde thema’s en thuissituaties met elkaar te bespreken, maar kan ook heel goed zelf worden gelezen. Sommigen gebruiken het boekje om met ouders te praten over hoe kinderen iets beleven.

 3. Ik (47 jaar) heb het boekje gelezen en vond het erg mooi.
  Voor mij is het geschikt als achtergrond informatie in m’n coachingspraktijk en om ouders op te kunnen wijzen. Daarbij vond ik het ook fijn om te lezen met in m’n achterhoofd m’n eigen jeugd; we zijn immers zelf ook kind geweest en zo kan je nog eens terugblikken hoe je dit hebt ervaren en om te kijken of je iets herkent.

 4. OMG wat zou ik graag dit boekje lezen

 5. Werkelijk een juweeltje is dit boekje!
  Eenvoudig vanwege de taal en eenvoudig vanwege de indeling. Elk hoofdstukje is namelijk onderverdeeld in heel praktsiche vragen, zoals: 1) Waar gaaat het over?, 2) Wat betekent het voor jou? en 3) Wat kun je doen?
  De kleuren, iliustraties en gedichtjes maken het bovendien vrolijk en luchtig qua stemming!
  Een aanrader voor wie kinderen kent met een dergelijke ouder en wie zoekt om binnenkort dit kind een prachtig cadeautje te geven! De prijs ervan is ook heel eenvoudig!

 6. Recensie in het twee-maandelijks tijdschrift van Autisme Centraal 2013/02.
  “Dit boek kan helpen om autisme bespreekbaar te maken.”
  ‘Blub zei de gup’ is bedoeld voor kinderen van 9-15 jaar die een vader of moeder met autisme hebben. Er wordt kort uitleg gegeven over autisme en aan de hand van ervaringen van andere kinderen worden thema’s uit het dagelijkse leven geïllustreerd waarin autisme voor de kinderen vaak voelbaar is zoals: omgaan met gewoonten en regels, onrust en chaos, omgaan met emoties, elkaar niet begrijpen, communicatie, samen dingen doen, vergeten…. Het eindigt met het thema erfelijkheid, iets waar kinderen op die leeftijd misschien toch nog net niet zo mee bezig zijn maar wel mee te maken hebben indien er meerdere gezinsleden een vorm van autisme hebben.
  Er zit heel wat stof in waar over gereflecteerd kan worden en het kan een basis zijn om autisme bespreekbaar te maken, best in een interactief proces. De illustraties met korte tekstjes zijn daarvoor ook zeer bruikbaar en vormen een echte meerwaarde in het boekje dat zo als geheel erg aantrekkelijk wordt. Het bevat beelden die hier en daar zelfs als communicatie kunnen aanslaan in een gezin.
  Het citaat van Bart Peeters: “Het is niet wat het is, het is wat je ermee doet” is immers ook op autisme van toepassing en gaat ook op voor dit boekje. Wie op zoek is naar meer illustraties kan een kijkje nemen op de website van de beelddichter: http://www.veronzinsels.nl. Wie meer info zoekt over autisme in de familie en bij ouders kan eerdere publicaties van de auteur Jeannette Hensen raadplegen. Het boekje krijgt in ieder geval een pluim, dan kan die eend dat visje lekker kriebelen, het visje zich verkleden als vogel…. Samen manieren zoeken om pret te hebben is immers een van de dingen die het boekje aangeeft.

 7. Is het boek nog beschikbaar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s